Колеги, аз смених моя термостат марка BERTH, малко съм пиян не знам дали го изписах правилно но , откакто съм с него стрелката не мърда от 90 градуса, а за датчика взех от стария. Иначе го купих за 60лв.
Известие
Collapse
No announcement yet.
марка, модел термостат за 166 2,4 JTD 136 к.с.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеС каква печка си ,зная че е извън темата , но и аз понякога се замислям за нещо подобно - защото е ужас да минавам по 5 6 км докато започне да духа топличко в големи студове.....
---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:58 ----------
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеС каква печка си ,зная че е извън темата , но и аз понякога се замислям за нещо подобно - защото е ужас да минавам по 5 6 км докато започне да духа топличко в големи студове.....Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеКолеги, аз смених моя термостат марка BERTH, малко съм пиян не знам дали го изписах правилно но , откакто съм с него стрелката не мърда от 90 градуса, а за датчика взех от стария. Иначе го купих за 60лв.
Comment
-
Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщениеКолега, гледам че в axm.com за 136коня ги продават точно такива без датчик. Предполагам, че ако е здрав твоя датчик нетрябва да е проблем да сложиш него.На снимката имаше място с резба за датчика така, че явно няма проблем да се добави. За марката няма да съм полезен защото нямам опит с марките- не съм сменял термостат.156 TI 1.9 140hp
Comment
-
Да посъживя малко темата напоследък все гледам какво се случва със стрелката за температурата. Значи термостата съм го сменял преди година и нещо като загрее колата си стои една идея под 90 градуса и не мърда оттам, обаче ми направи впечатление днес като беше студена някъде на 60 градуса беше топъл и маркуча към радиатора.
Всъшност термостата трябва ли да затваря изцяло този кръг докато е студен мотора или само го ограничава до известна степен. Мисля си че нещо не е нормално толкова бавно да ми загрява колата.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
За много години колеги !
При мен стрелката играе около 70-80 градуса, повечето време с около 70 и предполагам че и моя термостат е за смяна ?
Колко е спешно сменянето му и какво ще стане ако продължа да я карам така колата ?Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Различно е.Едни твърдят че не се повишавал,други че не намалявал...
Аз твърдя че намалява поне с литър зимата.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеРазлично е.Едни твърдят че не се повишавал,други че не намалявал...
Аз твърдя че намалява поне с литър зимата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Разхода задължително трябва да намалее Нали се търси оптимално изгаряне на горивото в двигателя Ако това се случваше при ниска температура термостатите щяха да са настроени примерно на 60градусаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment